Karin Bronwasser | WordPressoloog

  • Home
  • Diensten
    • Ontwerp naar website
    • WordPress websites
    • WordPress Online Programma
    • WordPress Overstap Service
    • WordPress ondersteuning
    • WordPress spreekuur
    • WordPress verhuizen
    • WordPress Abonnementen
  • WordPress Onderhoud
  • WordPress Workshops
    • Workshop Website
  • WordPress Plus Hosting
    • SSL certificaten
  • Portfolio
  • WordPressblog
  • Contact
    • Wie ben ik
Je bent hier: Home / WordPress / Templates / Tweetalige berichten|bilangual posts

31 mei 2009 Door WordPressoloog ]

Tweetalige berichten|bilangual posts

Omdat wordpress nu eenmaal internationaal is en er in de engelstalige landen ook veel mensen zijn die wellicht geinteresseerd zijn in de berichten hier, wilde ik een plugin installeren die het mogelijk maakt berichten in meerdere talen online te zetten. Voor dit weblog zat ik te denken aan een plugin waarbij je een bericht in twee talen schrijft en dat een bezoeker bij dat bericht dan een vlaggetje ziet ten teken dat het vertaald is en bij een klik daarop een vertaling van het bericht kan lezen. Maar zoiets blijkt moeilijk. Ik heb drie plugins geprobeerd en alle drie deden ze een beetje van wat ik wilde en verder miste ik juist dat wat ik belangrijk vond, dat vlaggetje bij een vertaald bericht.

De eerste plugin die ik uitprobeerde was WPML Multilangual CMS. Een plugin die ik zeker nog een keer ga uitproberen voor een website die volledig tweetalig moet zijn, maar voor mijn doel niet geschikt. Bovendien had ik één bericht in het Engels vertaald en als ik dan op de link naar die vertaling klikte kreeg ik een foutmelding.

De tweede plugin is qTranslate. Heel fraaie plugin. Naast de Wysiwyg tab kwam keurig een tab voor Nederlands en een tab voor Engels. Bovenaan kon ik de titel in vullen voor de beide talen en in elk taal venster het bericht in de juiste taal. Leek gewoon ideaal, maar hier was het probleem dat de plugin kijkt naar de taal van de browser. In firefox kreeg ik keurig Nederlandse berichten, maar in Chrome kreeg ik het Engelse bericht te zien. Bovendien kreeg ik daar verder toch ook alle Nederlandse berichten te zien. Dus verwarrend. Per post kon ik niet aangeven welke taal ik wilde zien. Er was wel een keuzewidget, maar ik wil het niet voor het hele blog. De meeste berichten zijn nog gewoon in het NEderlands en dat blijft voorlopig ook zo. Maar ook dit is wel een plugin om in de gaten te houden voor een totaal tweetalige website.

De derde plugin is xLanguage. Je maakt de talen aan waarin je wilt werken. Geeft aan wat je standaard taal is en in je knoppenbalk krijg je een paar extra knoppen om voor een stuk tekst aan te geven in welke taal het is geschreven. Maar ook hier weer niet de mogelijkheid om per bericht de taal te bepalen.

Because wordpress is international and because people in English speaking coutries maybe interessed in posts on this weblog, i wanted to install a plugin to offer translations on the posts. What I was looking for was a plugin that made it possible to decide per post if I offer a translation or not. This blog is default in Dutch, but the posts that are also written in English should be marked by of flag or something, with a link to the translated post.

The first plugin I tested was WPML Multilangual CMS. A plugin I think is very useful for a complete bilangual website, but not for a few translated posts. Besides, the post that I translated was not found by the plugin and when looking with Chrome, the dutch posts were vanished.

The second plugin is qTranslate. A nice plugin. Offering extra tabs besides the Wysiwyg tab for the different languages. There was an oppertunity to give the English title and I could write the posts in Dutch and in English. But looking the website gives not the result I wanted. The plugin looks at the language of the browser. In firefox (dutch) everything was okay, the posts were all in dutch, but chrome showed only the English post. There was a widget to make the language choice, but chrome refused to see the dutch posts als only dutch and showed them on the English page. Besides. It didn’t offer the possiblity I was looking for: the make the language choice per post.

The last plugin is xLanguage. You decide what is de default language of your blog. You add the languages you like to use on your blog and buttons are added to the buttonbar of the editor. You write the text in Dutch and English. Select the Dutch text and press the Dutch button. The text is now flagged as Dutch and is only showing on Dutch blogs. Do the same for English. But also this plugin is not offering a language switch per post. So the perfect plugin is not found yet.


Categorie: Templates, WordPress Plugins Tags: CMS, plugin, tweetalige website, WordPress | 9 Reacties

Reacties

  1. Hiranthi zegt

    31 mei 2009 om 15:48

    QTranslate werkt niet standaard met de taal van je browser, dit moet je zelf activeren in de settings. Je kunt daar ook uitzetten of posts/pagina’s in een andere taal wel moeten worden weergegeven of niet (als die in de geselecteerde taal niet beschikbaar zijn).

    Beantwoorden
    • Karin zegt

      8 juni 2009 om 14:14

      Ik denk dat QTranslate prima werkt als je een website van begin af tweetalig maakt. Maar dit weblog is gestart als Nederlands (ééntalig) en nu wil verschillende posts in het Engels erbij zetten. Maar met dit blog gaat het niet goed of ik moet alle posts gaan bewerken vrees ik. Op tweetalig.kalamake.com ben ik QTranslate wel aan het uitproberen en vind het een fijne plugin.

      Beantwoorden
  2. Kaj Rietberg zegt

    8 juni 2009 om 15:06

    Als een plugin niet lekker werkt kan je ook er voor kiezen om 2x WordPress te installeren. Dan kan je 1 in het Nederlands doen en 2 in het Engels.

    Beantwoorden
    • Karin zegt

      8 juni 2009 om 15:17

      Is ook een oplossing, maar ik zit nu nog in de uitprobeerfase. Voor mijn eigen weblog wil ik bepaalde posts in het Engels schrijven omdat ik via Twitter ook engelstalige bezoekers krijg. Dan is dat wel zo netjes om ze ook in het engels te woord te staan. Bovendien vind ik het voordeel van de talenplugins dat je met één inlog in twee talen kunt posten. qTranslate is daarvoor perfect, maar is vooral handig als je van basis af tweetalig bezig bent. Denk dat het probleem bij Wordfez voor een deel in het bijbehorende javascript zit.

      Beantwoorden
  3. Kaj Rietberg zegt

    8 juni 2009 om 15:20

    Ik vond qTranslate wel erg handig. Maar heb het nog niet uitgeprobeerd bij een blog dat al bestaat.

    Beantwoorden
  4. Karin zegt

    8 juni 2009 om 17:20

    Daar werkt het ook wel, maar als maar een deel vertaald is, krijg je een beetje scheve website. Maar het grootste punt vond ik dat ik in Chrome als engelse bezoeker werd gezien. Dat je dat dus niet vanuit wordpress kon sturen. Maar ik begrijp dat dat wel op te lossen is, maar dat moet ik nog uitzoeken.

    Beantwoorden
  5. Hiranthi zegt

    10 juni 2009 om 19:02

    @Kaj: het is dan vele malen makkelijker om WordPress MU te gebruiken in plaats van voor elke taal een eigen WP installatie te gebruiken.

    Beantwoorden
  6. Kaj Rietberg zegt

    11 juni 2009 om 12:55

    @Hiranthi: klopt, had ik zo snel niet aangedacht.

    Beantwoorden
  7. XSLord zegt

    22 juli 2009 om 17:32

    Hi,

    Ik ben zelf ook bezig met een evaluatie: qTranslate vs WPML.

    Een van de zaken waar ik me op focus, naast de gebruiksvriendelijkheid, is hoe de zaak onder de “motorkap” in elkaar zit.

    Wat ik namelijk erg belangrijk vindt is de wijze waarop de plugin (incl. bijbehorende data) kan worden verwijderd/beheerd..

    En dit is, wat ik tot nu, er over kan zeggen:

    qTranslate:
    De vertalingen worden opgeslagen in post/page zelf (niet in een aparte database) dit betekent dus dat het lastige is de data te verwijderen. Daarnaast is het beheer van de vertaling vrij simpel (ieder taal heeft een eigen tab in de posts/page editor)

    WPML:
    Ook hier worden de vertaalde posts/pages in WP_posts opgeslagen, daarnaast worden een aantal tabellen (WP_ICLxxxx)in de database aangemaakt.

    Voorlopige conclusie:
    Persoonlijk vindt ik WPML tot nu toe een betere interface hebben, deze interface van WPML biedt betere mogelijkheden tot het verwijderen van vertaalde Posts/Pages.
    Toch zijn beide plugins niet slecht, maar ik zou het liefst een plugin zien die de vertalingen in een aparte tabel opslaat, of dit de respons van de website negatief of positief beïnvloedt kan helaas nog niet behoordelen.

    Hopelijk heeft deze bescheiden review wat kunnen bijdragen bij het maken van een keuze.

    Met vriendelijke groet,
    XSLord

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken

Weblog rubrieken

Waarschuwing

Let op de datum van de berichten. Dit blog gaat al een tijdje mee en niet alle tips werken wellicht meer met de huidige versie van WordPress of een plugin is wellicht niet meer beschikbaar. Het navolgen van de tips is op eigen risico.

Volg me...

TwitterFacebookLinkedin
SoHosted gTLD banner 300x250

Anderen twitteren…

Favorite Tweets by @KarinBron

Bedank me


Soms geef ik gratis support. Ben je blij met advies dat ik heb gegeven en heb je er wat aangehad. Laat het dan merken: bezoek deze bijzondere webwinkel van Oxfam Novib en doe je bestelling.

Archief


Genesis Framework for WordPress    Genesis Framework for WordPress Partner van bol.com (gif, 88x31)

WordPress Plus Hosting

Wij bouwen niet alleen websites, wij verzorgen ook de webhosting, met onderhoudsmodule: WordPress Plus Hosting, dus helemaal zonder zorgen.
Ook met SSL certificaat.

Webwinkel

Je eigen webwinkel in WordPress? Dat kan Vraag naar de mogelijkheden van WooCommerce..

Online Programma

Een eigen Online Programma, Cursus- of E-learning website. Ook dat is mogelijk. We bieden een compleet pakket. Neem contact met ons op om over alle mogelijkheden te praten.

Klanten gaan voor…

We werken hard aan een nieuw uiterlijk van Bronwasser Websites, maar we vinden dat de websites van onze klanten voor gaan. Vandaar dat de website in een tijdelijk jasje zit.

Contact

Bronwasser Websites
karin@bronwasserwebsites.nl
tel: 06 29 28 24 23
Of neem contact op via ons formulier

Mijn website draait bij..

SoHosted webhosting

Laatste berichten

Gravity Form melding in de spamfilter

Ik krijg een mailtje van een klant. Ze heeft het formulier op meer >>

Toch verkopen tijdens de lockdown

En opeens is daar een harde lockdown en moet op de meer >>

WordPress 5.6 is uit

Er is weer een nieuwe versie van WordPress en dat ziet er veel meer >>

Werken met de Gutenberg/Blockeditor

11 augustus is de nieuwste versie van WordPress uitgekomen. Weer meer >>

WordPress 5.5 komt er aan

Heb je een WordPress website en houd je die zelf bij? Let dan meer >>

Klanten helpen in coronatijd

Corona heerst, je hebt een beroep waarbij je je klanten moet meer >>

••••••

Wij bouwen onze websites met

Genesis Framework for WordPress

Volg me

TwitterFacebookLinkedin

Gratis support gehad……


Soms geef ik gratis support. Ben je blij met advies dat ik heb gegeven en heb je er wat aangehad. Laat het dan merken: bezoek deze bijzondere webwinkel van Oxfam Novib en doe je bestelling.

Copyright © 2022 Bronwasser Websites gemaakt met WordPress · Algemene Voorwaarden · Privacy Beleid

Deze website gebruikt Cookies om anoniem statistieken bij te houden. Wij gaan er vanuit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt het uitschakelen als je wilt. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
  • Home
  • Diensten
    • Ontwerp naar website
    • WordPress websites
    • WordPress Online Programma
    • WordPress Overstap Service
    • WordPress ondersteuning
    • WordPress spreekuur
    • WordPress verhuizen
    • WordPress Abonnementen
  • WordPress Onderhoud
  • WordPress Workshops
    • Workshop Website
  • WordPress Plus Hosting
    • SSL certificaten
  • Portfolio
  • WordPressblog
  • Contact
    • Wie ben ik